Mobiliteit en Verkeer

Veel problemen in Beverentunnel door ongeval met 4 vrachtwagens

embed
In de Beverentunnel op de R2 richting Stabroek zijn vrijdagnamiddag nog maar eens verschillende vrachtwagens op elkaar ingereden. De brandweer moest een Bulgaarse trucker die een tijdlang gekneld zat uit zijn stuurcabine bevrijden. De vrouw van de chauffeur die naast hem zat raakte niet gewond maar verkeerde wel in zware shock. 


4 vrachtwagens raakten bij het ongeval betrokken waardoor de tunnel ruim 2 uur volledig afgesloten was voor het verkeer. Dat zorgde uiteraard voor zware hinder op de R2 en de E34, maar ook op enkele belangrijke verkeersassen in de Waaslandhaven liep het verkeer volledig vast. 


De Bulgaarse truck was geladen met 2 zware rollen staal van elk 10,5 ton. Beide rollen waren door de zware klap verschoven en omgevallen wat de takeling van de totaal verhakkelde vrachtwagen bemoeilijkte. Een andere betrokken vrachtwagen, een tankwagen vervoerde een gevaarlijk product, maar gelukkig raakte die vrachtwagen niet zwaar beschadigd. Er ontstond dan ook geen lek. De 3 andere betrokken truckers bleven ongedeerd.