Sport

CEO Sven Van Den Bogaert: "Nog steeds cruciale weken voor Eendracht Aalst"

door Nick De Backer, Matthias Van Barel

Het zijn nog steeds cruciale weken voor het voortbestaan van Eendracht Aalst. Dat zegt de nieuwe CEO Sven Van Den Bogaert , die voor TV OOST het eerst zijn plannen uit de doeken doet. 

Van Den Bogaert werd drie weken geleden aangesteld als vervanger van Frank De Roose. Tot nu toe heeft hij maar één ding gedaan: de boel redden. De voorbije weken moesten heel veel facturen betaald worden, en ook de komende weken zal dat nog het geval zijn.

"Wij moeten deze maand aan een aantal urgente zaken voldoen, net als de voorbije weken", aldus Van Den Bogaert. "Het is nog steeds vijf voor twaalf, maar we zijn op zijn minst nu toch al bezig met in te grijpen."

Zo moeten de RSZ-schulden nog afbetaald worden, facturendie belangrijker zijn dan de spelerslonen. Die staakten het afgelopen weekend omdat ze nog steeds niet waren uitbetaald. 

"Zonder spelers geen club. Maar ook zonder de dringende betalingen die we hebben gedaan, zou er geen club zijn geweest. We moesten kiezen tussen het voortbestaan van de club en het iets later betalen van de spelers. We weten dat de spelers door een moeilijke periode gaan. Maar intussen zijn ze wel betaald."

Binnen een zes à negen maanden hoopt het bestuur haar huiswerk af te hebben. Dat wil niet zeggen dat de club schuldenvrij zal zijn, maar dat alle kosten wel in kaart zijn gebracht. Daarna wil het een communityclub worden waar iedereen bij betrokken wordt, met AA Gent als voorbeeld.

Het volledige interview zie je straks in het TV OOST Nieuws.